Blogg gratis Logga in

Junker Mikael

10 Feb, 2007

JunkerMikael | 10 Feb, 2007 | Huvudkategori | (1070 Läst)

Sex, sex, SEX!

Ja nu blir det sex! Seeeeeex! Finns det något mer intressant!? Ett riktigt smaskigt snack om sex uppskattas väl av alla!

Eller inte... Sitter och funderar på varför folk idag är så vansinnigt besatta av sex. Varför måste "alla" bearbeta ämnet som om de vore fnissiga, nyfikna småbarn som nyss fått reda på hur barn blir till? I tidningarna frågar folk dagligen om sex, på TV snackas det sex 24/7. Den nya serien "sexinspektörerna" är bara en i en lång rad program där det frossas i detta mänsklighetens största intresse. Självklart ska man kunna diskutera sex och samlevnad, men alltför ofta känns det som att deltagarna enbart vill skryta om sina erfarenheter, få sig ett gott skratt eller bara lämna ut sig för att synas i media.

Samtidigt, paradoxalt, har vi sedan en tid tillbaka gått i omvänd ordning när det gäller synen på sex. Det hyssjas och det hycklas, och folk börjar sen en tid tillbaka få en alltmer ansträngd och problematiskt syn på ämnet. Det här märks tydligt i Sverige, men det är i själva verket ett globalt fenomen. Den nya religiösa vågen (t.ex. de högerkristnas inflytande i USA och Polen, islamiseringen i Asien och Europa) i kombination med manshatande feminism verkar för en återgång till viktorianska ideal från 1800-talet. Kvinnor som vill gå i "utmanande" kläder angrips både av religiösa sedlighetspoliser, som betraktar deras uppsyn som oanständig, samt av ”progressiva” som anser att det är ”objektifiering och exploatering av kvinnokroppen”. Ja det är mycket lustigt att se hur konservativa och s.k. ”progressiva” förenas kring en sådan fråga.

Konstatera att sex är naturligt, väx upp och gå vidare. Spara diskussionen och frågorna till när det verkligen behövs, och tryck inte upp det i ansiktet på mig i tidningar och på TV-skärmen var eviga dag. Sitt inte och orera kring ditt senaste ligg under lunchrasten, eller hur lång din snopp är – jag och andra är för det mesta inte intresserade. Acceptera att ”utmanande” kläder, skönhetstävlingar och porr inte behöver vara kvinnoförnedrande eller exploaterande, och kom för allt i världen inte och säg att gud har bestämt vilka kläder/sexuella läggningar/sexuella vanor som är acceptabla.

Dags att klä sig så här igen?

Eller varför inte så här?
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor